Rodinná spoločnosť Alma čokolády s.r.o. ako jediná na Slovensku vyrába čokolády s brezovým cukrom (xylitolom). Tento prírodný netradičný druh cukru, ktorý sa v menšom množstve nachádza aj voľne v prírode, má až o 40 % menej kalórií ako bežný cukor. V kolekcii čokolád sladených brezovým cukrom je použité bezlaktózové mlieko, čiže sú vhodné aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu.
Slovenská, rodinná a ručne vyrobená
Príbeh čokoládovne ALMA začal pred vyše sto rokmi písať starý otec zakladateľky Márie Kuťkovej: „K výrobe čokolády nás inšpiroval návrat k rodinnej tradícii. Môj dedko Edmund Guderna mal ešte v dvadsiatych rokoch minulého storočia v Bratislave aj so svojimi dvomi bratmi vlastnú cukrárenskú výrobu. Pokračovať v tejto rodinnej tradícii bol vždy môj sen, ale okolnosti mi dovolili sa pustiť do výroby čokolád až v roku 2018. Rozhodnutie v zrelom veku po 50-ke nebolo jednoduché. Ale neľutujem, práca s čokoládou je krásna a veľmi kreatívna.“
ALMA dnes vyrába vačšinu svojej produkcie čokolád metódou BEAN TO BAR, čo znamená, že má pod dohľadom celý proces výroby – od výberu kakaových bôbov, až po vlastnoručné triedenie, praženie a následné mletie tradičným spôsobom žulovými kameňmi. Náročný výrobný proces sa odrazí v jemnej textúre, vôni i intenzívnej chuti čokolád , vďaka ktorým si znamenite pochutíte, ale nebudete priberať.
Lahodné kombinácie chutí
značky Alma si všimli už aj
v Londýne a Florencii
odkiaľ si odniesli
ocenenia Great Taste Award
a International Chocolate Awards.
Zdravšie čokolády aj pre ľudí s intoleranciou laktózy a bez sójového lecitínu
Výber najkvalitnejších ingrediencií z udržateľných zdrojov je základom kvality čokolád ALMA. Všetky čokolády, vyrábané spôsobom BEAN TO BAR, sú bez sójového lecitínu. Kakaové bôby prémiovej akosti sú z Peru, Ekvádoru, Panamy a Kolumbie.
Spomínaný xylitol, ktorým je sladená časť produkcie, má okrem znížených kalórií aj nízky glykemický index(GI7), takže čokolády sladené týmto cukrom môžu pokojne konzumovať aj diabetici a čo je zaujímavé, nemajú nepriaznivý vplyv na zuby. Navyše xylitol zanecháva v ústach príjemný chladivý pocit, čo oceníte hlavne v letných mesiacoch. Pre vegánov odporúčame vyskúšať aj dražované výrobky čokoládovne ALMA, napríklad kandizovaný zázvor v 100% čokoláde(čistej kakaovej hmote vyrobenej z kakaových bôbov z Peru), ktorý bol v Londýne ocenený dvomi zlatými hviezdami. Tento výrobok, ale aj niekoľko ďaľších si môžete zakúpiť napríklad v sieti predajní STARÝ OTEC alebo cez eshop.
www.almacokolady.sk