Samozrejme, že mliečnu, horkú, bielu a …
Tu by sa u mnohých z nás vymenovávanie skončilo. Možno by sme ešte hľadali medzi čokoládami s príchuťou, či kombinácie s ovocím alebo orieškami. Niektorým by napadlo rozdelenie na horúcu a tabuľkovú.
Ale to sú všetko iba tri spomínané druhy – mliečna, horká a biela v rôznych formách a podobách.
Počet druhov čokolád sa rozšíril naposledy pred osemdesiatimi rokmi, kedy k mliečnej a horkej pribudol tretí druh – biela čokoláda. Odvtedy bol na čokoládovej scéne dlho pokoj. Až doteraz.
Kde teda hľadať ten štvrtý druh?
Na kakaovníkových plantážach, či v Belgicku?
Obe odpovede sú správne.
Belgická spoločnosť Callebaut priniesla na trh novinku – ružovú alebo lepšie povedané rubínovú čokoládu RUBY. Odlišuje sa nielen farbou, ale aj špecifickou vôňou a intenzívnou ovocnou chuťou s nakyslastými tónmi. Je zrodená z rubínového kakaového bôbu, bez pridaných farbív a ovocných príchutí.
Vedci na tomto druhu čokolády pracovali niekoľko rokov . Unikátne spracovanie kakaových bôbov zachová ich rubínový farebný tón a najprirodzenejšiu chuť.
Rovnako ako ostatné druhy čokolád, aj RUBY je vhodná pre rôzne formy využitia a konzumácie.
Nájdete ju aj ako tabuľkovú, či horúcu, ale aj vo forme praliniek, alebo aj ako bežnú ingredienciu a materiál pre cukrárov.
No a určite sa teraz pýtate, kde by ste sa mohli s RUBY stretnúť, kde by ste ju mohli ochutnať.
Je to jednoduché, už o pár dní, 24.-25.11. nás čaká Čoko – Kafé víkend v nákupnom centre BORY MALL v Bratislave v Lamači.
Tak určite využite túto príležitosť a príďte ochutnať široké spektrum dobrôt a samozrejme aj spoznať 4. druh čokolády – RUBY.